Wc-istuimet ja -elementit

Wc-istuimet voidaan jakaa karkeasti kahteen eri malliin; lattialla seisoviin wc-istuimiin ja seinäkiinnitteisiin malleihin.
Lattia-wc

Lattialla seisovat wc-istuimet

Perinteiset wc-istuimet ovat lattiaan asennettavia malleja. Lattiamallisten wc-istuimien korkeus vaihtelee eri valmistajien ja mallien välillä, mutta keskiarvoinen istuinkorkeus on n. 40 - 42 cm valmiista lattiapinnasta. Saatavilla on myös korkeampia wc istuimia, joissa istuinkokeus on 46 cm lattiasta. Tutustu kaikkiin lattia-wc malleihimme!

Seinä-wc

Seinä-wc-istuimet

Seinä-wc-istuimet ovat seinän ulkopuolelle asennettavia wc-istuimia, jotka ovat kiinnitetty kestävään metalliseen elementtiin. Elementti koteloidaan ja kotelo voidaan myös laatoittaa. Seinä-wc-istuimen istuinkorkeus voidaan määrittää asennusvaiheessa halutulle korkeudelle. Istuinmalleja ja pituuksia on useita. Lyhyimmät wc-istuimet ovat 49 cm pitkiä ja normaalimittaiset ovat n. 53 cm. Liikuntarajoitteisille wc-istuimet voivat olla jopa 70 cm pitkiä. Tutustu kaikkiin seinä-wc malleihimme!

Huomioitavaa wc-istuinta valittaessa

Wc-istuimen valinnassa puhtaanapito ja käyttömukavuus ovat tärkeitä. Laufenin lattia- ja seinä-wc malleihin on saatavana LCC- kaksoislasitus. Se tekee istuimen pinnasta erittäin sileän, kestävän ja hygieenisen sekä erityisen helpon puhdistaa. Tutustu LCC-pintaisiin malleihin tästä. Seinä-wc on perinteistä wc-istuinta helpompi puhdistaa ja se helpottaa myös wc-tilan siivousta, sillä istuin on irti lattiasta.

Istuinkansia on saatavana sekä pehmeissä että kovissa materiaaleissa sekä pehmeästi laskeutuvalla soft close -tekniikalla. Soft close -kansissa on myös helppo irroitustekniikka, kansi voidaan nostaa helposti pois ilman työkaluja.

Olet sitten asentamassa lattia- tai seinämallista wc-istuinta, on viemärin paikka varmistettava etukäteen sillä se vaikuttaa wc-istuimen valintaan. Lattia-wc on asennettava täsmälleen viemärin kohdalle, mutta seinämalleissa pelivaraa on enemmän. Kartoituksessa kannattaa selvittää myös mistä wc-istuimen vesiputki tulee.

Enemmän kuin perusratkaisu

Seinä-wc-paketit

Valmiit seinä-wc-paketit 

Seinä-wc-paketit koostuvat wc-istuimesta, istuinkannesta, huuhtelupainikkeesta sekä wc-elementistä. Valmiiden pakettien etu on se, että kaikki komponentit sopivat varmasti toisiinsa ja ovat teknisesti toimivia. Valmiita paketteja löytyy neljässä eri sarjassa; LPC Siro, LPC Arki, LPC Peak ja LPC Easy.

Värilliset

Värit palasivat posliineihin

Valkoiset wc-istuimet ovat pitkään olleet trendikkäitä, mutta nyt värit ovat palanneet! Laufenin valikoimasta löytyy valkoisen lisäksi mustaa ja harmaata, mutta Alice Ceramican valikomasta löytyy valkoisen lisäksi jopa 12 eri värisävyä. Tutustu värillisiin wc-istuimiin tästä! 

LCC

LCC - helppoon puhdistukseen

LCC, eli Laufen Clean Coat on Laufenin kehittämä helpommin puhtaana pidettävä, hygieenisempi keraaminen lasite. Kaksoislasite on kestävä ja poikkeuksellisen sileä, jolloin lika irtoaa pinnasta helpommin. Tämä vähentää voimakkaiden puhdistusaineden tarvetta ja ympäristön kuormitusta. Tutustu LCC-pintaisiin wc-istuimiin tästä!

 

Rimless

Reunukseton Rimless

Siivouksen kannalta huuhtelureunus on hankalin osa wc-istuinta. Rimless-istuimissa ei ole lainkaan likaa keräävää huuhtelureunusta, vaan nerokkaasti toteutetun kiertohuuhtelun ansiosta vesi virtaa istuinosan yläreunassa.
Tutustu kaikkiin Rimless-malleihin!

Erikoisratkaisut

Erikoisratkaisut

Valmiista seinä-wc-paketeista löytyy myös erikoisratkaisuja, mm. silppuripumpulla varustettu paketti tai pesukoneen poistolla varustettu paketti. Silppuripumpullinen istuin on hyvö esim. silloin, jos viemäripinta on normaalia viemäripintaa alapuolella. Tällöin silppuripumppu työntää jätökset pumpun avulla ylöspäin.

Katso myös:

Yli 120 vuotta toiminut sveitsiläinen Laufen valmistaa laadukkaita, CE-hyväksyttyjä wc-istuimia. Wc-istuinten muotoilussa on painotettu tyylikkyyden ohella ajattomuutta, käytännöllisyyttä ja helppohoitoisuutta. Monipuoliseen valikoimaan kuuluu sekä perinteisiä lattiaan asennettavia että seinään kiinnitettäviä wc-istuimia, ja saatavilla on myös normaalia korkeampia sekä huuhtelukauluksettomia rimless-malleja. Laufenin wc-istuimiin voit lisäksi halutessasi valita erityisen likaa hylkivän LCC-pinnoitteen. Tutustu tuotteisiin!

Varaa aika Etsi myymälä