Tarinamme

Laattapisteen historia juontaa juurensa jo 1970-luvulle. Tuolloin innokas ja yrittäjähenkinen nuoripari Ann-Marie ja Heikki Haru keksi oivan tavan pitää pienen taloutensa raha-asiat kunnossa. Tutustu edelleen perheen omistuksessa olevan yrityksen tarinaan.

Kotimainen perheyritys asiakkaan asialla

Ann-Marie ja Heikki Haru ostivat 1970-luvulla huonoon kuntoon päässeitä asuntoja, remontoivat ne huolella ja myivät edelleen uusille kodinomistajille. Työssään he huomasivat, että laattojen valikoima oli Suomessa suppea, totinen ja laadultaan ailahteleva. Harut päättivät ryhtyä tuomaan Espanjasta, Italiasta ja muista Välimeren maista parempia laattoja. Niin Laattapiste oli syntynyt.

Syksyllä 2019 Laattapisteen perustamisesta tuli kuluneeksi 40 vuotta. Vielä nykyäänkin Harujen perhe omistaa Laattapisteen. Nyt vetovuorossa on kuitenkin jo seuraava sukupolvi, Ann-Marien ja Heikin pojat Tommi ja Petteri.

Ann-Marien ja Heikin mottona oli aina olla asiakkaan asialla, ja yhä vieläkin yritystoiminnan kantavana voimana on tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja pitkäikäisesti.

"Moni yritys keskittyy omiin prosesseihinsa, kun olisi keskityttävä asiakkaaseen. Tahdomme vaalia laatua ja palvelua", nykyinen toimitusjohtaja Tommi Haru sanoo.

Pikkukuva 1

Ylpeä yrittäjä Ann-Marie Haru Laattapisteen ensimmäisessä myymälässä Helsingin Ruoholahdessa.

Pikkukuva 2

Laattapisteen pääkonttori, päämyymälä ja 10 000 m²:n keskusvarasto sijaitsevat Piispankylässä Vantaalla.

Pikkukuva 3

Laattapiste on onnistumisen lähtöpiste

Laattapiste tarjoaa monenlaisia ja monimuotoisia inspiraatioita isoihin ja pieniin muutoksiin ja projekteihin. Yritys kehittää tulevaisuuden toimivia ja hyvinvoivia tiloja sekä palvelumalleja ja konsepteja asiakkaidensa menestyksen mahdollistamiseksi. Laattapiste on aina toiminta- ja toimitusvarma, tuotetakuu takaa turvan ja helpottaa valintoja. Laattapiste kantaa vastuunsa aina suoraselkäisesti.

"Elämäntyömme ovat tilat, joissa on huomennakin hyvä olla."
Tommi Haru toimitusjohtaja

Ekologisuus edellä

Ekologisuus on ollut tärkeä osa Laattapisteen arvomaailmaa jo useiden vuosien ajan ja pyrimme jatkuvasti kehittämään ympäristöystävällistä rakentamista. Yksi vaikuttamiskeinoistamme on kuulua Green Building Council -verkostoon. Yritykselle on myönnetty myös Ekokompassi-ympäristösertifikaatti, joka tarjoaa järjestelmällisen tavan ympäristöjohtamiseen pk-yrityksille.

Laattapisteen jätteistä kierrätetään yli 95 prosenttia, ja niistä suurin osa päätyy suoraan teollisuuden materiaaliksi. Pääkonttori on rakennettu led-tekniikan ja taloautomatiikan pohjalle, ja osa sähköstä tulee omasta aurinkovoimalasta. Ennen pitkää pääkonttori siirtyy myös maalämpöön. 

Ekologisuus näkyy entistä enemmän myös tuotevalikoimassa, johon kuuluu muun muassa kokonaan kierrätyslasista valmistettuja laattoja sekä tekstiililaattoja, joiden hiilijalanjälki on erityisen pieni. Tekstiililaatat on tehty lähes kokonaan kierrätysmateriaalista ja voidaan kierrättää täysin.

"Haemme jatkuvasti keinoja, joilla asiat voidaan tehdä ekologisemmin", Tommi Haru sanoo.

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Lue lisää ekologisuusohjelmastamme täältä.

 
Pääkuva

Nykyään Laattapisteen vetovastuussa ovat perustajien Ann-Marie ja Heikki Harun lapset, veljekset Tommi ja Petteri.

Töitä yli 150 suomalaiselle

Keraamisia laattoja Helsingin Ruoholahdessa myyneestä pienestä liikkeestä on vuosien mittaan kasvanut Suomen johtava pintamateriaalien ja kylpyhuoneiden erikoisliike, joka tarjoaa kaiken suunnittelusta remontteihin ja kalusteista kiinnitysaineisiin. Laattoja on kodin kaikkiin tiloihin saatavilla edelleen tuhansia, mutta niiden rinnalla valikoimaan kuuluvat myös tekstiili- ja vinyylilaatat sekä -lankut.

Pääkonttorimme ja keskusvarastomme sijaitsevat Vantaalla, josta toimitamme kylpyhuonetuotteita ja rakennusmateriaaleja ympäri Suomea omiin myymälöihimme sekä laajalle jälleenmyyjäverkostolle. Kuluttajakaupasta alkanut toiminta on kasvanut vahvaksi kumppanuudeksi rakennus- ja asennusliikkeiden sekä suunnittelijoiden ja rakennuttajien kanssa.

"Tarjoamme töitä yli 150 suomalaiselle. Elämäntyömme ovat tilat, joissa on huomennakin hyvä olla", Tommi Haru toteaa.

Pukkila on täällä

Vuoden 2022 lopussa Laattapiste osti Pukkilan koko liiketoiminnan ja näin alkoi uusi aika Pukkilan pitkässä historiassa. Tunnetut ja tyylikkäät Pukkilan laatat palasivat kotimaisen perheyrityksen omistukseen ja samalla Laattapisteestä tuli Laattapiste-Pukkila Oy 1.5.2023.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä