Suihkukalusteet

Suihkukalusteen valinta alkaa tarpeen ja tilan mittojen määrittelyllä, lattian kaadot huomioiden. Yksinkertaisin ratkaisu on kiinteä tai kääntyvä suihkuseinä, joka suojaa muita kylpyhuoneen kalusteita roiskeilta. Tästä askel ylöspäin on suihkukulma, joka rajaa suihkualueen ja rajoittaa hyvin veden leviämisen suljetun alueen ulkopuolelle. Suihkukulma on tilan mukaan mahdollista rakentaa kääntyistä tai taittuvista suihkuovista, joissakin tapauksissa myös näiden ja kiinteiden ovien yhdistelmistä. Vaihtoehtona suihkukulmalle voi olla myös tilanjakaja tai aukkoratkaisu, jossa suihkukalusteilla muodostetaan tilan jakava tai sulkea seinä. Profiilien ja lasien väreillä suihkukaluste voi hyödyn lisäksi tuoda tilaan myös ilmettä!
Pikkukuva_1

Suihkuseinät

  • Kiinteät
  • Kääntyvät
  • Taittuvat
Pikkukuva_2

Suihkukulmat

  • Suorakulmaiset
  • Kaarevat
  • Taittuvat
Pikkukuva_3

Tilanjakajat

  • Aukkoratkaisut
  • ½-osaiset
Pikkukuva_4

Ammeseinät

  • Balteco
Mittatilaus vai vakioratkaisu?

Suihkukalusteita valitessa tilan muoto ja mitat antavat tuotteiden valinnalle raamit. Suihkuoven on mahduttava kunnolla aukeamaan suojatakseen muuta tilaa vedeltä, ja käännyttävä tai taituttava siististi sivuun pois tieltä, kun se ei ole käytössä. Valikoimastamme löydät sekä lukuisan määrän vakiokokoisia vaihtoehtoja sekä myös mittatilausmahdollisuuden.

Kattava LPC Marine -sarja tarjoaa vakioratkaisuina lukuisia eri vaihtoehtoja. LPC Marine -suihkukalusteiden ajatus on yksinkertainen mutta nerokas: kolmea eri perustuotetta on saatavilla kolmea eri leveyttä, ja niitä keskenään yhdistelemällä on mahdollista muodostaa peräti 273 erilaista suihkukalusteratkaisua. Näin ollen kylpyhuoneeseen kuin kylpyhuoneeseen löytyy aina sopiva vaihtoehto.

Tilanteissa, joissa vakiokokoiset tuotteet eivät sovellu, voidaan käyttää mittatilaustuotteita. Tyypillisesti tällaisia tapauksia ovat ahtaat tilat, ikkunoiden sijoittelusta johtuvat erikoistarpeet tai tarkat aukkoasennukset.

Mitat tulee aina antaa valmiista seinäpinnasta mitattuina, katon korkeus ja lattian kaadot huomioiden usealta eri korkeudelta. Huomioitavaa on myös, että seinät saattavat olla hieman kaltevat.

Mittatilauskuva1

Suihkuseinänä käytettävä seinä tai ovi


W - Leveys millimetreissä. Leveys on mitattava seinäpinnasta rajattavan suihkualueen (tuotteen) ulkonevaan reunaan.
H - Korkeus millimetreinä. Korkeus on mitattava valmiista lattiapinnasta haluttuun tuotteen yläreunaan.

Mittatilauskuva2

Kulma - kahden oven tai oven ja seinän yhdistelmä


W1, W2 - Leveys millimetreinä. Leveys on mitattava valmiista seinästä, vasemmalta ja oikealta puolelta rajattavan suihkualueen ulkonevaan kulmaan (leveysmitta ilmoittaa kohdan, jossa seinään tulevien profi ilien ulkoreunat ovat).
H - Korkeus millimetreinä. Korkeus on mitattava valmiista lattiapinnasta
haluttuun tuotteen yläreunaan.

Mittatilauskuva3

Aukko, Solo - yhden oven ja solo magneettivastaprofiilin (XNS) yhdistelmä 

 

W1, W2, W3 - Leveys millimetreissä on mitattava kolmelta eri
korkeudelta. Lattiatasolta, 100 cm korkeudelta ja 200 cm korkeudelta.
Mitat tulee ottaa valmiista seinä- ja lattiapinnasta.
H - Korkeus millimetreinä. Korkeus on mitattava valmiista lattiapinnasta
haluttuun tuotteen yläreunaan.

Mittatilauskuva4

Aukko, Duo - yhdistelmä kahdesta ovesta tai ovesta ja seinästä, joiden lisäksi tarvitaan erityismagneettisetti (XND)


W1, W2, W3 - Leveys millimetreissä on mitattava kolmelta eri korkeudelta.
Lattiatasolta, 100 cm korkeudelta ja 200 cm korkeudelta. Mitat tulee ottaa valmiista seinä- ja lattiapinnasta. Leveysmitat tarvitaan myös, vaikka toinen tuotteista olisi vakiomittainen tuote.
H - Korkeus millimetreinä. Korkeus on mitattava valmiista lattiapinnasta haluttuun tuotteen yläreunaan.

Profiilin ja lasin väri

Vaikka suihkukalusteet ovat ensisijaisesti hyötykäyttöön hankittavia tuotteita, jotka suojaavat kylpyhuonetta suihkun roiskeilta, ne voivat tuoda osansa kylpyhuoneen ilmeeseen myös sisustuselementteinä. Perinteisemmän hopean profiilivärin lisäksi voit valita suihkukalusteisiin särmikkään mustan alumiiniprofiilin lukuisiin LPC Gems21 -sarjan tuotteisiin. Luonnetta kylpyhuoneeseen tuo myös moderni "ikkunanruutumainen" LPC Dusk -sarja, johon kuuluu kolme erilaista mustakehyksistä kiinteää suihkuseinää.

Profiilin värin lisäksi useassa LPC Gems21 -sarjan tuotteessa on mahdollista valita suihkuseinään kirkkaan lasin sijaan joko pehmeästi sumentavaan Matelux-lasi tai upea tummempi savulasi. Profiilin ja lasin väreillä on mahdollista valita omaa ilmettä myös suihkukalusteisiin.

Kuvalohko_profiilit_lasit
Mitä on hyvä pitää mielessä suihkukalusteita hankittaessa?

Suihkukalusteiden sijaintia suunniteltaessa on huomioitava, että niiden kiinnitys on tehtävä seinän tukirakenteisiin, runkoon. Lisäksi lattia kaadon jyrkkyys on huomioitava, koska se saattaa aiheuttaa tarvetta esim. erikoiskorkeille tiivisteille. Mahdolliset ikkunat, matalat katot tai esim. lähellä sijaitsevat sähkölaitteet saattavat aiheuttaa tarpeen erikoiskokoisille suihkukalusteille. Samoin esimerkiksi aukkoratkaisuissa tarvitaan usein erikoismittaisia suihkukalusteita.

Suihkualueen kokoa ja muotoa suunniteltaessa on myös syytä huomioida lattiakaivon sijainti ja miettiä pitääkö tai halutaanko sitä siirtää. Suihkukalusteratkaisusta riippuen, lasiseinät saattavat myös tarvita tukia, joiden suunnat on huomioitava. Erikoismittaisia suihkukalusteita valittaessa on mitat otettava valmiista pinnoitetuista seinistä esimerkiksi lattiantasolta, noin yhden metrin ja noin kahden metrin korkeudelta. Tällöin seinien kylpyhuoneen seinien mahdollinen kaltevuus voidaan huomioida valmistuksessa.

Suihkukalusteiden alumiinisiin profiileihin voidaan tehdä läpivientejä esim. vesiputkille vielä asennusvaiheessa, mutta laseihin mahdollisesti tehtävät reiät on huomioitava jo valmistusvaiheessa ennen lasien karkaisua. Kaikki suihkukalusteet on valmistettu EN-normit täyttävistä turvalaseista ja tuotteilla on EU:ssa ja Suomessa vaadittavat hyväksynnät.

Balteco-suihkukaluste-esite

Balteco-suihkukaluste-esite

Lataa esite
LPC Marine -suihkukaluste -esite

LPC Marine -suihkukaluste -esite

Lataa esite
Dansani Match -suihkukaluste -esite

Dansani Match -suihkukaluste -esite

Lataa esite

Suihkukalusteiden sarjat

Katso myös:

Pelkistetyt ja laadukkaat suihkukalusteemme on suunniteltu skandinaaviseen makuun. Valikoimaan kuuluvat kiinteät, puolipyöreät ja kaarevat taiteovet, suihkuovet, suihkuseinät sekä suihkukulmat. Tutustu tuotteisiin – lisää tilaustuotteita löydät myymälästä!

Varaa aika Etsi myymälä