Ekologinen värisuora 2023: viisi ajankohtaista väritrendiä julkisissa tiloissa

20.03.2023
Julkisten tilojen pinnoilla näkyy nyt neutraalien sävyjen lisäksi rohkeasti väriä. Maanläheiset seesteiset sävyt ovat nyt entistä lämpimämpiä, beigeen, greigeen ja ruskeaan taittuvia. Voimakkaammista trendiväreistä ei puolestaan räväkkyyttä puutu. Tutustu intensiivisiin sinisiin, vehreisiin vihreisiin, energisoiviin punaisiin ja lämpimiin keltaisiin, unohtamatta suosittuja leikkisiä pastellisävyjä. Kokosimme keraamisten laattojen, tekstiililaattojen sekä vinyylilattioiden valikoimasta trendivärien mukaisia poimintoja, joilla voit suunnitella kestäviä pintoja vaikkapa toimitiloihin, liiketiloihin, kouluihin, kirjastoihin, ravintoloihin tai hotelleihin. Kaikki esitellyt materiaalit ovat myös hiilineutraaleita!
Pääkuva(3)

Seesteiset neutraalit

Seesteiset maanvärit ovat neutraaleja värejä väriympyrän ulkopuolelta ja niillä ei ole vastavärejä. Sisustusväreissä suuntaus on selkeästi siirtynyt harmaista lämpimämpiin neutraaleihin sävyihin, kuten murrettuihin valkoisen, beigen, greigen ja ruskean sävyihin. Neutraalit korostavat muita värejä, mutta myös rauhoittavat kokonaisuutta.​

Neutraalit pääkuva
Kuva1

Terrazzon ikiaikainen viehätys ei sammu koskaan. Uusi LPC Terrazzo on hiilineutraali  valmistuksen osalta.

Kuva 2

LPC P21  keraamisten laattojen sävyjä on yhteensä 50 - harmonisista kirkkaisiin.

Kuva3

LPC Milan -laatoissa on moderni betonikuosi josta heijastuu aavistuksenomainen kiilto. 

Kuva4

LPC Nordik -sarjan terrazzolaatoissa on yhdistelty erilaisia kivikuoseja. Laatta on samaan aikaan luonteikas sekä ajattoman kaunis.

Kuva1

Fugabella Color -saumausaineen värit on suunnitellut arkkitehti Piero Lissoni. 50 upeaa vaihtoehtoa!

Kuva2

Kerakoll Biogel -kiinnitysaineet ovat osa hiilineutraalia laatoitusratkaisua.

Kuva1

RMS607 -tekstiililaatoissa on hienostunut kudotun maton kaltainen tekstuuri ja neutraalit värit.

Kuva2

Works Element -tekstiililaattojen pilkulliseen kuosiin on haettu inspiraatiota pikseleistä. Yhdistele yksiväristen Employ Loop-tekstiililaattojen kanssa.

Kuva3

Muhkean ja linjakkaan graafisen Luxury Collection -tekstiililaatan suuri koko mahdollistaa näyttävät kuviot.

Kuva4

Look Both Ways -sarjan tekstiililaatoissa näkyy urbaani rosoisuus. Step This Way aluemattona ja ympärillä Step It Up.

Kuva1

Fresco Valley LVT tuo vuoristoisen maiseman sisätiloihin. Ridge-vinyylilaatoissa näkyy vuoristopurojen virtaava, kimmeltävä vesi.

Kuva2

Fresco Valley -vinyylilankkujen kuosiin on haettu innoitusta karusta luonnosta. Great Heights -lankuissa näkyy pohjoisia puulajeja.

Kuva3

Drawn Lines -vinyylilankuissa toistuvat hienostuneet, rytmikkäät fraktaalikuviot, joihin ripaus metallinhohtoa tuo syvyyttä ja kiiltoa. 

Kuva4

Textured Woodgrains -vinyylilankussa on ajaton puukuosi. Interfacen vinyylilattioissa on 39% kierrätettyä materiaalia. Lisäksi ne ovat hiilineutraaleja koko elinkaarensa ajan.

Voimakkaat siniset

Pehmeiden sinisten ja sinivihreiden rinnalle on noussut nyt voimakas, dynaaminen sähkönsininen. Myös mineraalinen koboltinsininen ja vakaa laivastonsininen sekä farkkusininen denim ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja sävyjä.​

Siniset pääkuva
Kuva1

LPC Terrazzo -laattojen värit on haettu LPC P21 -sarjasta ja tästä syystä nämä kaksi sarjaa ovat oiva pari yhdisteltäväksi. 

Kuva2

LPC P21 -lattialaatat kestävät erittäin kovaa rasitusta, joten ne soveltuvat vilkkaasti liikennöityihin tiloihin.

Kuva3

Urbaani LPC Milan -laattasarja on saanut inspiraationsa Milanon suurkaupungista. Väripaletista löytyy kylmiä ja lämpimiä värisävyjä sekä murrettuja trendivärejä. 

Kuva4

Hienostuneissa LPC Cosmos -laatoissa betonikuosiin on yhdistetty hillitysti metallisuutta. Laattojen kuosissa on nähtävillä naarmuja ja kuluneisuutta.

Kuva1

Fugabella Color -laattasauman värit ovat erityisen tasalaatuisia uudenlaisen koostumuksen ansiosta.

Kuva2

Geelipohjaisten Biogel-laastien tartunta erilaisiin materiaaleihin on erinoimainen.

Kuva3

Heuga 727 -tekstiililaattojen valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on pieni. Tuote sisältää yli 90 % kierrätettyä ja biopohjaista materiaalia.

Kuva1

Employ Loop -sarjan tekstiililaatoilla saat tuotua näyttävyyttä pienenkin budjetin kohteisiin. Tekstiililaatat asennetaan ilman liimaa TacTiles-tarroilla.

Kuva2

Touch & Tones II -tekstiililaattojen kolme yhteensopivaa tyyliä tekevät tilan innostavaksi. Modulaarisilla, eripaksuisilla ja -tekstuurisilla laatoilla saa rakennettua erilaisia alueita.

Kuva4

Urbaaniin NY+LON Streets -sarjaan on haettu inspiraatiota kahdesta ikonisesta suurkaupungista, New Yorkista ja Lontoosta. Tekstiililaatoissa on kuvioita, joita näkyy suurkaupungin kaduilla.

Kuva1

Iridescence -vinyylilaattojen kuosiin on saatu inspiraatiota mineraalisista ja orgaanisista väripigmenteistä, jotka muodostavat abstrakteja maalattuja pintoja.

Kuva2

Brushed Lines -vinyylilankkujen kuosi muistuttaa harjattua terästä. Katso kaikki 20 värivaihtoehtoa!

Vehreät vihreät

Vihreä trendi jatkaa edelleen erittäin suosittuna. ​Salvian ja eukalyptuksen lisäksi suosittuja sisustusvärejä ovat havupuiden ja sammalen vihreät sekä sinivihreät kuten smaragdin sävyt. ​Vihreän eri sävyillä tuot luontoa sisätiloihin biofiilisen suunnittelun periaatteiden mukaisesti.​ Tietyt vihreän sävyt toimivat myös suositun terrakotan vastavärinä samassa tilassa. 

Vihreät pääkuva
Kuva1

LPC Glamour -laatat tuovat sisustukseen hotellimaisen hienostunutta tunnelmaa. Upea marmorikuosi nyt myös vihreänä!

Kuva2

LPC P21 -laatoilla luot kauniita ja kestäviä lattiapintoja. Cristalline-suojaus tekee laatan puhdistamisesta helpompaa.

Kuva3

LPC Terrazzon eri sävyiset vihreät kuviot korostuvat neutraalin pohjavärin ansiosta. LPC P21 -sarjasta löytyy yhteensopivat yksiväriset laatat. 

Kuva1

Fugabella Color-saumaväreistä löytyy ajankohtaisia vihreän eri sävyjä.

Kuva2

Biogel -kiinnityslaasteissa on parannettu leviävyys laatan taustaan.

Kuva1

Portmanteau 39 -tekstiililaatoilla luot kutsuvan ja kiehtovan dramaattisen antiikkimatoista insipiroituneen lattian esimerkiksi hotellin aulaan tai kahvilaan.

Kuva2

Ice Breaker -tekstiililaattojen kuosi on saanut inspiraationsa halkeilevasta jäästä. Kaunis tumma vihreä vie kuitenkin ajatukset metsään.

Kuva3

Klassisen Heuga 580 II -tekstiililaattasarjan väripaletti on uudistunut. Aluematto on ympäröity terrazzo-kuosisella Walk The Aisle -vinyylilaatalla.

Kuva4

Flash Line-tekstiililankkujen kuvioinnissa näkyy valojuovia, joita syntyy valokuviin pitkällä valotusajalla. Flash Line on valmistuksen osalta luontaisesti hiilinegatiivinen, ilman kompensaatioita.

Kuva1

Syvän vihreän Ridge-vinyylilaatan akustoiva Sound Choice® -pohjakerros vaimentaa askelääniä esimerkiksi toimiston käytävällä.

Kuva2

Maanläheiset ja mineraaliset saven sävyt maadoittavat ja rauhoittavat koko tilaa. Iridescence-vinyylilaatoissa on paljon värivaihtelua.

Energisoivat punaiset ja lämmin keltainen

Rohkeat, intensiiviset ja energisoivat punaiset näkyvät nyt sisustuksessa​. Pantonen vuoden väri 2023 on elinvoimainen magenta. Rauhallisempi terrakotta-trendi on edelleen vahva ja kasvussa. Terrakotassa näkyy nyt maanläheisiä sävyjä, myös hieman pehmeää persikkaisuutta ja oranssia. ​ Lämpimät keltaisen sävyt tuovat energiaa sisustukseen. Keltaiset näkyvät nyt hieman mineraalisempina ja värikylläisempinä kuin aiemmin. Esimerkiksi sinapinkeltainen on todella suosittu sävy tällä hetkellä.

Pääkuva_punakeltaiset
Kuva3

Laajasta LPC P21 -väripaletista löytyy myös intensiiviset punaisen sävyt.

Kuva1

Monipuolisessa LPC P21 -sarjassa on useita täyteläisiä värejä ja paljon kokoja sekä seinä- että lattiakäyttöön. Voit yhdistellä sarjan värikkäitä laattoja LPC Terrazzo -laattoihin.

Kuva2

LPC Milan -laattojen urbaaniin betonikuosiin on tuotu pigmenttisiä voimakkaita värejä kuten tumman punaista...

Kuva4

...ja lämmintä okrankeltaista. LPC Milan -sarja on suunniteltu niin julkitilarakentamisen kohteisiin kuin kodin tiloihin.

Kuva1

Fugabella Color -sauman valmistuksen hiilijalanjälki on kompensoitu tukemalla vesivoimahanketta.

Kuva2

Biogel -kiinnityslaastin koostumus säilyy tasalaatuisena käyttöajan
puitteissa ja pinnan nahkottumisen riski pienenee.

Kuva1

Recreation-tekstiililaattojen rauhallinen kivimäinen kuosi tuo mieleen aaltojen silottamat rantakalliot. Palettiin kuuluu rauhallisia neutraaleja ja voimakkaita värejä. 

Kuva2

Woven Gradience juhlii värien runsautta - ajankohtainen magenta pääsee oikeuksiinsa tässä tekstiililattiassa!

Kuva3

Tekstiililattia parantaa sisäilmaa sitomalla pienhiukkasia huoneilmasta. Asennus tapahtuu ilman liimaa. Kuvassa Broome Street Yellow Glass -tekstiililaatta.

Kuva4

Heuga 580 II -tekstiililaattojen lanka on 100 % kierrätettyä polyamidia ja CQuest™Bio -biokomposiittipohja sisältää hiilinegatiivista biopohjaista ja kierrätettyä materiaalia.

Kuva1

Iridescence-vinyylilaatta on saatavana myös syvän värikylläisenä keltaisena.

Kuva2

Maanläheiset terrakotan sävyt maadoittavat. Kuvassa Iridescence Earth -vinyylilaatta.

Kuva3

Interface-vinyylilattia kestää erittäin kovaa kulutusta (KL42). Kuvassa fraktaalikuvioinen Drawn Lines.

Leikkisät pastellit

Edellä esiteltyjen voimakkaiden väritrendien lisäksi pastellit ovat edelleen suosittuja.​
Pastellisävyt tuovat iloisen tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä. ​Ne henkivät optimismia, harmoniaa ja uudistumista. ​
Tämän hetkisissä sisustustrendeissä näkyy paljon mm. laventelinsinistä, vaaleaa mintunvihreää sekä kalkkimaalin ja väriliitujen sävyjä.

Pastellit pääkuva
Kuva1

Kestävä LPC Terrazzo -porcellanato sopii erinomaisesti vilkkaasti liikennöityihin tiloihin, kuten esim. ravintoloihin ja kahviloihin.

Kuva2

Pastellisävyt toimivat erinomaisesti tehosteena rauhallisempien harmaiden sävyjen kanssa. Kuvassa LPC P21.

Kuva3

LPC P21 -väripaletista löytyy myös herkät persikkaiset pastellisävyt, sekä seinille että lattioille.

Pastellit FugaB

Fugabella Color on suunniteltu myös asentajan työ huomioiden; tuotteen koostumus, työaika ja kuivumisaika auttavat asentajaa onnistumaan. 

Kuva1

Hip Over History -tekstiililaatoissa on teksturoituja kukkakuvioita ja antiikkitekstiilien patinaa. Suurilla tekstiililaatoilla luot näyttäviä pintoja esim. hotellihuoneisiin.

Kuva2

Ice Breaker -tekstiililattia vaimentaa askelääniä sekä kimpoilevia ääniä avoimessa toimistotilassa.

Kuva3

Yhdistele eri pastellisävyjä Heuga 580 II -sarjan tekstiililaatoilla.

Kuva4

Touch&Tones II -tekstiililaattojen ideana on kolme eri tekstuuria. Väripalettiin kuuluu myös puuterinen vaaleanpunainen.

Kuva1

Voit yhdistellä Interface-vinyylilankkuja minkä tahansa Interfacen tekstiililaatan kanssa ilman materiaalien välisiä listoja. Kuvassa Brushed Lines LVT ja Sashiko Stitch -tekstiililankku.

Kuva3

Ravintolan pastellinen ruudukko on toteutettu käyttämällä Brushed Lines -vinyylilankkuja ja Iridescence -vinyylilaattoja.

Katso myös

Varaa aika Etsi myymälä